Άρθρα

Εκτύπωση

Τέσσερις μνηστήρες για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Η ιταλική TERNA, η γαλλική RTE και oι κινεζικές State Grid και South Power Grid, φέρεται να είναι οι τέσσερις εταιρείες που εξεδήλωσαν  ενδιαφέρον για την εξαγορά του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής στρατηγικού επενδυτή.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση της διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη φάση, οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες θα πραγματοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο έλεγχο (due diligence) και θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του στρατηγικού επενδυτή.

Επισημαίνεται ότι το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα πουληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, το 25% θα πουληθεί σε εταιρεία που θα ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στο κράτος και το 51% μεταφέρεται σε εταιρεία συμμετοχών που θα ιδρύσει η ΔΕΗ και η οποία θα μεταφέρει στη συνέχεια τις μετοχές στους μετόχους της (Δημόσιο, ΤΑΙΠΕΔ, θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές).

Πηγή: efsyn.gr