Άρθρα

Εκτύπωση

Καμπανάκι Βάιντμαν για τις τράπεζες με έδρα στο Λονδίνο

Προειδοποίηση ότι οι τράπεζες που έχουν έδρα τη Βρετανία μπορεί να χάσουν την πρόσβαση που έχουν στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν η χώρα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά μετά την απόφαση για Brexit, απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, με τον τρόπο αυτόν ο Βάιντμαν δείχνει ότι η Γερμανία θα κρατήσει σκληρή γραμμή απέναντι στο Λονδίνο κατά τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για τις σχέσεις που θα έχει η Βρετανία με την ΕΕ μετά το Brexit.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι για να διατηρήσει τα επονομαζόμενα δικαιώματα διαβατηρίου, τα οποία επιτρέπουν στις τράπεζές της να πωλούν υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Βρετανία θα πρέπει να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης (ΕΕΑ).

Η ΕΕΑ είναι η ζώνη εμπορίου που περιλαμβάνει τις 28 χώρες της ΕΕ συν τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λίχτενσταϊν. Οι τρεις αυτές χώρες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ επειδή δέχονται τους κανονισμούς της και την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών τους.

Πηγή: Το Βήμα