Άρθρα

Εκτύπωση

Στα σκαριά υπουργική απόφαση για αποπληρωμή φόρου κληρονομιάς μέσω ακινήτων

Την δυνατότητα αποπληρωμής φόρου κληρονομιάς μέσω ακινήτων δίνει υπουργική απόφαση, η οποία ετοιμάζεται, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου.

Παράλληλα ο κ. Αλέξιάδης επεσήμανε ότι το ελληνικό Δημόσιο «δημόσιο έχει τεράστια ακίνητη περιουσία αλλά σπαταλά τεράστια ποσά σε ενοίκια κτηρίων λόγω διαπλοκής» και ανέφερε ως παράδειγμα το υπουργείο Οικονομικών που χάνει 25 εκατ. το μήνα για ενοίκια κτηρίων.

Αναφερόμενος στο θέμα της πληρωμής μέσω ακινήτων ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «έχει γίνει η επεξεργασία της υπουργικής απόφασης, είμαστε στην τελική επεξεργασία και θα μπορούσε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο πολίτης δεν θα μπορεί να πληρώσει φόρο κληρονομιάς με μετρητά να πληρώσει μέσω ακινήτου».

Όπως επισήμανε, έτσι «δίνουμε την δυνατότητα να κρατήσουν την περιουσία και να λύσουν πρόβλημα με ακίνητο». Αυτό που μένει να γίνει είναι να διευκρινιστεί το πώς θα γίνεται η εκτίμηση ακινήτου, πρόσθεσε.

«Δεν γίνεται να θρέψουμε κίνημα ‘δεν πληρώνω – δεν κληρονομώ’» σημείωσε από την πλευρά του ο Δ. Καμμένος αναφέροντας ότι έχουν γίνει 45.600 αποποιήσεις κληρονομιάς.


Πηγή: Ναυτεμπορική