Άρθρα

Εκτύπωση

Εγιναν 93 χιλ. συμψηφισμοί επιστροφών με φόρους

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση αλλά και ταλαιπωρία χιλιάδων φορολογούμενων στις εφορίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν με χειρόγραφες  αιτήσεις συμφηψισμού επιστροφών φόρου που δικαιούνται με νέες οφειλές τους, η ΓΓΔΕ προχώρησε σε αυτόματους συμφηψισμούς.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ολοκληρώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το πρώτο στάδιο συμψηφισμού επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με αρρύθμιστες οφειλές.

Πρόκειται για διαδικασία, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, με στόχο την περαιτέρω εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης, τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη μείωση των συναλλαγών.

Στο πρώτο στάδιο, έγιναν 92.958 συμψηφισμοί, που αφορούσαν στα έτη 2014, 2015 και 2016, για τους φορολογούμενους, που έχουν μόνο μία αρρύθμιστη οφειλή.

Το ποσό του συμψηφισμού έφτασε τα 6.755.798 ευρώ.

Στους ενδιαφερόμενους πολίτες θα αποσταλεί ηλεκτρονικό ενημερωτικό μήνυμα. Άμεσα, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε. θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο, που αφορά σε φορολογούμενους, που έχουν τουλάχιστον δύο αρρύθμιστες οφειλές".

Πηγή: capital.gr