Άρθρα

Εκτύπωση

Νέα μέτρα για αντιμετώπιση της ανεργίας θα ζητήσει από την ΕΕ η Ρ. Αντωνοπούλου

Πρόταση για επιπρόσθετα μέτρα στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των μακροχρόνια ανέργων σε χώρες που καταγράφουν ποσοστά ανεργίας, υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε, θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, μεταξύ άλλων, θα προτείνει την εξαίρεση από τον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος μέρους των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, καθώς οι παρεμβάσεις για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας συνιστούν επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέλαβε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έπειτα από πρόσκληση του προέδρου της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου, Thomas Haendel.

Στις Βρυξέλλες, εκτός από τον κ. Haendel, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας θα έχει επαφές με τον Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Απασχόλησης, Michel Servoz, την επικεφαλής της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), Gabriel Zimmer, τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη και τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: euro2day.gr