Άρθρα

Εκτύπωση

Στον «πάγο» τα αναδρομικά των βουλευτών από το υπ.Οικ.

Δεν αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η ικανοποίηση του αιτήματος βουλευτών για λήψη αναδρομικών, διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον σχετική υπουργική απόφαση.

Επίσης, όπως σημειώνουν, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως πρώην βουλευτές, ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», που αποκάλυψε την υπόθεση, περισσότεροι από 160 συνταξιούχοι πρώην βουλευτές διεκδικούν, αναδρομικά από το 2009, αυξήσεις στις συντάξεις, ύψους από 15 έως 50 εκατ. ευρώ, για να εξομοιωθούν με τους δικαστικούς.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μέσα στις προσφυγές αυτές είναι και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται να διεκδικεί κατά τους ισχυρισμούς δικηγόρου του το ποσόν των 250.000 ευρώ. Οι πρώτοι 100 πρώην βουλευτές έχουν ήδη δικαιωθεί από τα δικαστήρια.

Το πρωτοφανές θέμα προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κίνηση «πολιτικά ανήθικη» και «ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης», ενώ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι κάλεσαν τους δικαιωθέντες να παραιτηθούν από τα επιδικασθέντα ποσά.

Πηγή: efsyn.gr