Άρθρα

Εκτύπωση

«Δεν θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα»

Στο αναπτυξιακό συνέδριο της Ηπείρου μετείχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στην ομιλία του επισήμανε ότι «δεν ισχύει ότι δεν θα κλείσει η γ΄αξιολόγηση, δεν ισχύει ότι δεν θα πάρουμε την υποδόση, δεν ισχύει ότι θα μας αναγκάσουν να πάρουμε νέα μέτρα». «Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και φέτος κοινωνικό μέρισμα και η Ελλάδα θα πετύχει «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος, απάντησε ότι «η αισιοδοξία είναι καλό πράγμα».

«Βγήκαμε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις αγορές και θα ξαναβγούμε ίσως σύντομα, όχι για να βγάλουμε καινούρια λεφτά, αλλά να διαχειριστούμε το χρέος μας, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα μας, όταν ξαναβγούμε μετά από το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης. Έχουμε μια οικονομία που επιστρέφει στην ανάπτυξη και στο πρώτο και στο δεύτερο τρίμηνο του 2017», τόνισε.

Με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας, λέγοντας ότι ήταν πολύ θετικό το ταξίδι και ότι στις ΗΠΑ συνάντησαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι συνεχώς ρίχνουν τόσο χαμηλά τον πήχη που ο καθένας θα μπορούσε να τον περάσει και τα νέα που φτάνουν διαψεύδουν την καταστροφολογία, η οποία κάνει ζημιά στην οικονομία.

Αναφερόμενος στη δική του δουλειά υπουργού Οικονομικών μέχρι το 2018, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι ο στόχος του είναι να είναι «ο πιο ασήμαντος υπουργός της κυβέρνησης».

«Η πραγματική δουλειά σε οποιαδήποτε κοινωνία είναι πώς φέρεσαι στα παιδιά σου με την Παιδεία, τι νοσοκομεία έχει, τι δικαιώματα έχει και τι ανάπτυξη έχει», εξήγησε.

Πηγή: efsyn.gr