Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

Το Bloomberg εκτιμά ότι η απόφαση της καναδικής εταιρείας φέρνει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση και κάνει λόγο για εξαιρετικά σημαντική ζημιά στο επενδυτικό προφίλ της χώρας.

Ωστόσο, πριν από μόλις τρεις μήνες προηγούμενο δημοσίευμα του ίδιου πρακτορείου χαρακτήριζε την Eldorado βάσει οικονομικών στοιχείων τη χειρότερη σε απόδοση καναδική εταιρεία εξόρυξης χρυσού, με μεγάλες όμως δυνατότητες ανάκαμψης (15.6.2017, Bloomberg, «Best Return Potential Comes From Worst Canadian Mining Performer»).

Πράγματι, τα τελευταία δύο χρόνια πληθαίνουν τα αρνητικά δημοσιεύματα στον διεθνή οικονομικό Τύπο για την εταιρεία, η οποία είδε στις αρχές Αυγούστου τη μετοχή της να πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 χρόνων, ενώ οι χρηματιστηριακές απώλειές της ξεπέρασαν το 50% από τον Ιανουάριο του 2017.

Η μετοχή της μπόρεσε να ανακάμψει για λίγο κατά τα μέσα Αυγούστου, όταν υπήρξε μια συγκυριακή αύξηση διεθνώς της τιμής του χρυσού (ασφαλές καταφύγιο επενδυτών σε περιπτώσεις κρίσεων) λόγω της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ-Β. Κορέας.

Πριν από 1,5 μήνα, η Credit Suisse υποβάθμισε για δεύτερη φορά μέσα σε 40 μέρες την Eldorado τονίζοντας πως οι λόγοι για αυτή την κίνηση είναι τα θέματα παραγωγής στο Κισλαδάγκ της Τουρκίας (το μεγαλύτερο έργο της καναδικής εταιρείας) σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα γύρω από τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

Η Credit Suisse ανέφερε πως κατά την άποψή της «η αξιολόγηση του ελληνικού έργου της Eldorado θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναστολή του έργου των Σκουριών για να επικεντρωθεί η Eldorado στο να προστατεύσει τον ισολογισμό της.

Στην ίδια έκθεση η επενδυτική τράπεζα δεν παραλείπει να αναφέρει το ενδεχόμενο παρατεταμένων αρνητικών ταμειακών ροών για την εταιρεία (αρνητικό FCF) έως το 2021 ακόμα και αν προχωρήσει το έργο στις Σκουριές.

Η πραγματική αιτία της διαμάχης ελληνικής κυβέρνησης-εταιρείας, δηλαδή ο «πυρήνας» της «επένδυσης», η μέθοδος μεταλλουργίας αλλά και το εάν η καναδική εταιρεία θα παράγει όντως χρυσό στην Ελλάδα ή θα εξάγει συμπυκνώματα χρυσού σε άλλες χώρες, δεν αναφέρεται στην πλειονότητα των ξένων δημοσιευμάτων.

«Σε κανένα μέρος όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα, ούτε φυσικά στην Τουρκία», ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζορτζ Μπερνς.

Ωστόσο, παρά τη διαφορετική εικόνα που επιχειρεί να παρουσιάσει η εταιρεία, βάσει των οικονομικών στοιχείων που η ίδια έδωσε για το έργο στο Κισλαδάγκ στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο του 2017, προβλέπεται ότι θα έχει απόκλιση τουλάχιστον 20% ως προς τους στόχους της.

Στο τέλος του 2016 η Eldorado πούλησε 4 ορυχεία στην Κίνα, ενώ στις 10 Ιουλίου του 2017 ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας Integra Gold Corp, που δραστηριοποιείται στο Κεμπέκ, σε ένα έργο που ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται ότι αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα.

Εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία, η Eldorado δραστηριοποιείται στη Βραζιλία, στη Σερβία αλλά και στη Ρουμανία, όπου τα τεκταινόμενα τους τελευταίους μήνες στο έργο μιας άλλης καναδικής εταιρείας ενδεχομένως συνδέονται με τις νέες απειλές της Eldorado.
Oι ρουμανικές Σκουριές

Στο ξακουστό χωριό της Ρόσια Μοντάνα στη δυτική Τρανσιλβανία, οι κάτοικοι αντιστάθηκαν σθεναρά τα τελευταία χρόνια στα επενδυτικά σχέδια της καναδικής εταιρείας Gabriel Resources για εξόρυξη των 314 τόνων χρυσού.

Για την εξόρυξη η εταιρεία σκόπευε μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσει δεκάδες χιλιάδες τόνους δηλητηριώδους κυανιούχου άλατος.

Η εταιρεία διεκδικεί σήμερα από το ρουμανικό Δημόσιο το αστρονομικό ποσό των 4,4 δισ. δολαρίων, που αντιστοιχεί στο 2% του προβλεπόμενου ΑΕΠ της Ρουμανίας για το 2017, ύστερα από το «πάγωμα» της επένδυσης.

Πριν από δύο μήνες, η ρουμανική κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση επιδίδοντας αναδρομικό λογαριασμό ανείσπρακτων φόρων, ύψους 8,6 εκατομμυρίων δολαρίων, στην καναδική εξορυκτική εταιρεία.

Επειτα από αλλεπάλληλες κυβερνητικές παλινωδίες αλλά και μετά τα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της επένδυσης το 2013, το ρουμανικό Δημόσιο απέσυρε τη στήριξή του στην κατασκευή του έργου, με τα αρμόδια υπουργεία να υποβάλλουν την ευρύτερη περιφέρεια της Ρόσια Μοντάνα στον κατάλογο με τα υποψήφια Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει αποφάσεις επιχειρήσεων

Συνηθισμένη πλέον και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εξαγγελίες της Eldorado Gold περί αναστολής των επενδυτικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, απάντησε με τον ίδιο ακριβώς ουδέτερο τρόπο όπως και την προηγούμενη φορά, τον Ιανουάριο του 2016.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν, αρνήθηκε να «σχολιάσει αποφάσεις επιχειρήσεων» και υπογράμμισε πως στο πρόγραμμα προσαρμογής υπάρχουν όλα όσα πρέπει να εφαρμοστούν για τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Με ήπιο τρόπο και χωρίς να υπάρξουν εκτενείς αναλύσεις για τη σκοπιμότητα της κίνησης της Eldorado Gold, υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος την απόφαση αναστολής των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Τα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα αναπαρήγαγαν την ανακοίνωση της εταιρείας και τις δηλώσεις-ισχυρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου περί επένδυσης 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Παράλληλα απουσίαζε η αναφορά στο θέμα της προσφυγής στη διαιτησία, ενώ υπογραμμίζεται η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης της εταιρείας, τρεις μέρες μετά την επίσκεψη Μακρόν και δύο μέρες μετά την αναφορά του πρωθυπουργού στο Grinvest.

Πηγή: efsyn.gr

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

ΕΝΦΙΑ - Χαμηλοσυνταξιούχοι

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει της απάντησης των υπηρεσιών μας σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε σχετικά με την αντιμετώπιση για σκοπούς ΕΝΦΙΑ της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του  ν. 4445/2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Περισσότερα...

Με ένα κλικ θα πλειστηριάζονται τα σπίτια από τον Νοέμβριο

Ένα κλικ από τον υπολογιστή θα είναι αρκετό για να γίνει, ενδεχομένως από το προσεχή Νοέμβριο, ο πλειστηριασμός ενός ακινήτου καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Περισσότερα...

«Βόλτα» από την εφορία για όσους φεύγουν για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αποφασίσουν να φύγουν από τη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Κάποιοι φεύγουν για σπουδές ενώ οι περισσότεροι για να εργαστούν σε μια άλλη χώρα αφού στην Ελλάδα δεν βρίσκουν δουλειά.

Περισσότερα...

Φρένο στις αλλαγές των τελών κυκλοφορίας

Ανακρούει πρύμναν το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας και τελικά θα προχωρήσει σε οριακές αλλαγές, αντί του διευρυμένου πλαισίου το οποίο διέρρεε τις προηγούμενες μέρες.

Περισσότερα...

Πώς οι αγρότες μπορούν να κερδίσουν το αφορολόγητο

Το πρόβλημα με τις φετινές δηλώσεις των αγροτών επικεντρώνεται στον κωδικό 037- 038 του Ε1. Ο κωδικός αυτός αφορά τους κατ’ επάγγελμα αγρότες οι οποίοι δικαιούνται φέτος την έκπτωση φόρου των 1.900-2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο.

Περισσότερα...

Παραγράφηκαν όλες οι "λίστες" έως και το 2005

Στην έμμεση πλην σαφή παραδοχή ότι όλες οι φορολογικές υποθέσεις μέχρι και το 2005 έχουν παραγραφεί, εφόσον έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση από τον φορολογούμενο, προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Περισσότερα...

«Καλές πιθανότητες για την Ελλάδα με προϋπόθεση τις μεταρρυθμίσεις»

Η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες να βγει από το πρόγραμμα το επόμενο έτος, αν υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απομένουν, σύμφωνα με δηλώσεις (εφημερίδα Äripäev) του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο στο τρίτο πρόγραμμα φέρνοντας ως παράδειγμα τις δημοσιονομικές εξελίξεις.

Περισσότερα...

Κοινός φορολογικός συντελεστής στην Ε.Ε. για αμερικανικές πολυεθνικές

Οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί δεν πληρώνουν τους φόρους που πραγματικά τους αναλογούν, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, που πρότεινε τη δημιουργία κοινού φορολογικού συντελεστή επί των κερδών ή των εσόδων.

Περισσότερα...