Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

Η πολιτική της εξοντωτικής υπεροφορολόγησης συνεχίζει να δημιουργεί νέες γενιές οφειλετών της εφορίας που θα μάθουν αναγκαστικά να ζουν υπό το φόρο αλλά και το βάρος των κατασχέσεων.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνεχίζουν να δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο πόσο προβληματική έχει πλέον γίνει η σχέση των Ελλήνων με την εφορία.

Πιο συγκεκριμένα:

- O αριθμός των φορολογούμενων που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση είναι απίστευτος. Πρόκειται για 4.267.408 φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν έχουν εξοφλήσει εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Επί της ουσίας σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενους στην Ελλάδα έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

- O Σεπτέμβριος, παραδοσιακά δύσκολο μήνας για τα οικονομικά των νοικοκυριών, αποδείχθηκε πολύ δύσκολος και για τη σχέση τους με την εφορία. Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο αυξήθηκε κατά 410.322. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλοί δεν μπόρεσαν τελικά να πληρώσουν και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Και η συνέχεια δεν προοιωνίζεται καλύτερη με τόσους φόρους που πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους.

- Oι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από τη φορολογική διοίκηση προσεγγίζουν τον απίστευτο αριθμό του ενός εκατομμυρίου. Πρόκειται για 991.392 φορολογούμενους στους οποίους περιλαμβάνονται περίπου 20.000 που προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο. Με άλλα λόγια κάθε εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου η φορολογική διοίκηση επέβαλε κατασχέσεις σε 1.000 οφειλέτες. Η κυριότερη μορφή μέτρου αναγκαστικής είσπραξης είναι η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια ακινήτων.

- Yπάρχουν άλλοι 733.316 φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία έχουν μπει στη λίστα της φορολογικής διοίκησης και αργά ή γρήγορα πρόκειται να τους επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Η κατάσταση για τους οφειλέτες της εφορίας αναμένεται να γίνει πιο δραματική τους επόμενους μήνες καθώς θα ξεμπλοκάρουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

Το ξεμπλοκάρισμα θα γίνει με δυο παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην τρίτη αξιολόγηση. Είναι η καθιέρωση της εμπορικής αξίας ως τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς οι πλειστηριασμοί στο φυσικό χώρο των Ειρηνοδικείων παρεμποδίζονται από οργανωμένες και μη ομάδες πολιτών.

Πηγή: capital.gr

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

Νέα εποχή e-πληρωμών φόρων

Του Σπύρου Δημητρέλη

Μέσα σε δευτερόλεπτα θα ενημερώνεται το taxisnet για τις πληρωμές φόρων που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής πληρωμών φόρων απευθείας στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα...

Με προχειρότητα η διαδικασία καθορισμού των νέων αξιών

Η προχειρότητα στον σχεδιασμό του τρόπου υπολογισμού των νέων αντικειμενικών αξιών αποκαλύπτεται ξεκάθαρα τις τελευταίες ημέρες, καθώς στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε το υπ. Οικονομικών συμμετείχε μόλις το 30%-35% του συνολικού αριθμού των πιστοποιημένων εκτιμητικών εταιρειών και φυσικών προσώπων του σχετικού κλάδου.

Περισσότερα...

Παίρνουν πίσω τις αυξήσεις στην τηλεφωνία

Προς αναστολή των αυξήσεων στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που είχαν ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου οδεύουν οι τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (Cosmote, Vodafone, Wind) καθώς προ ημερών υπήρξε παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Περισσότερα...

Δηλώθηκαν 9,5 δισ. ευρώ "μαύρου χρήματος" - Πόσα εισπράχθηκαν

Του Παναγιώτη Στάθη

Μπορεί τα οικονομικά αποτελέσματα να είναι περίπου πενιχρά, αλλά τα στατιστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του προγράμματος εθελούσιας αποκάλυψης εισοδημάτων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και μετά από τρεις παρατάσεις πήρε μορφή μόνιμης ρύθμισης με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, έχουν και μια άλλη ανάγνωση:

Περισσότερα...

X. Θεοχάρης: Μείωσε τα έσοδα ο φόρος στο κρασί

Ενίσχυση της παραοικονομίας και μείωση των φορολογικών εσόδων επέφερε η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, τονίζει σε ερώτησή του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Περισσότερα...

Η άνοδος του ευρώ προβληματίζει την ΕΚΤ

Η συνέντευξη του επικεφαλής της Bundesbank στη γερμανική εφημερίδα FAZ και η τοποθέτησή του για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης συνέπεσαν με την ανησυχία που εξέφρασαν άλλα στελέχη της ΕΚΤ σχετικά με την πρόσφατη ανατίμηση του ευρώ και τις επιπτώσεις της στα επίπεδα του πληθωρισμού.

Περισσότερα...

Περισσότερους από 12.000 ελέγχους σχεδιάζει η ΑΑΔΕ το 2018

Τουλάχιστον 12.650 ελέγχους προγραμματίζουν να πραγματοποιήσουν το 2018 οι Υπηρεσίας Έρευνας και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

Περισσότερα...

Υπερεξουσίες σε νέο όργανο κατά της φοροδιαφυγής - θα συντονίζει πέντε υπηρεσίες

Στη δημιουργία ενός υπερ-οργάνου για τον συντονισμό και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας όλων των υπηρεσιών που έχουν σαν αντικείμενο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Περισσότερα...