Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

Η πολιτική της εξοντωτικής υπεροφορολόγησης συνεχίζει να δημιουργεί νέες γενιές οφειλετών της εφορίας που θα μάθουν αναγκαστικά να ζουν υπό το φόρο αλλά και το βάρος των κατασχέσεων.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνεχίζουν να δείχνουν με ανάγλυφο τρόπο πόσο προβληματική έχει πλέον γίνει η σχέση των Ελλήνων με την εφορία.

Πιο συγκεκριμένα:

- O αριθμός των φορολογούμενων που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση είναι απίστευτος. Πρόκειται για 4.267.408 φυσικά και νομικά πρόσωπα που δεν έχουν εξοφλήσει εγκαίρως τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Επί της ουσίας σχεδόν ένας στους δυο φορολογούμενους στην Ελλάδα έχει πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.

- O Σεπτέμβριος, παραδοσιακά δύσκολο μήνας για τα οικονομικά των νοικοκυριών, αποδείχθηκε πολύ δύσκολος και για τη σχέση τους με την εφορία. Ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο αυξήθηκε κατά 410.322. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολλοί δεν μπόρεσαν τελικά να πληρώσουν και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Και η συνέχεια δεν προοιωνίζεται καλύτερη με τόσους φόρους που πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους.

- Oι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης από τη φορολογική διοίκηση προσεγγίζουν τον απίστευτο αριθμό του ενός εκατομμυρίου. Πρόκειται για 991.392 φορολογούμενους στους οποίους περιλαμβάνονται περίπου 20.000 που προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο. Με άλλα λόγια κάθε εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου η φορολογική διοίκηση επέβαλε κατασχέσεις σε 1.000 οφειλέτες. Η κυριότερη μορφή μέτρου αναγκαστικής είσπραξης είναι η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και εισοδημάτων στα χέρια τρίτων, όπως είναι τα ενοίκια ακινήτων.

- Yπάρχουν άλλοι 733.316 φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία έχουν μπει στη λίστα της φορολογικής διοίκησης και αργά ή γρήγορα πρόκειται να τους επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Η κατάσταση για τους οφειλέτες της εφορίας αναμένεται να γίνει πιο δραματική τους επόμενους μήνες καθώς θα ξεμπλοκάρουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

Το ξεμπλοκάρισμα θα γίνει με δυο παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στην τρίτη αξιολόγηση. Είναι η καθιέρωση της εμπορικής αξίας ως τιμή πρώτης προσφοράς για τα ακίνητα που εκπλειστηριάζονται και η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς οι πλειστηριασμοί στο φυσικό χώρο των Ειρηνοδικείων παρεμποδίζονται από οργανωμένες και μη ομάδες πολιτών.

Πηγή: capital.gr

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

Το τέλος των χάρτινων αποδείξεων για το αφορολόγητο

Η έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων – κάποια στιγμή μετά το Πάσχα- σημαίνει την ώρα της αλήθειας για το αφορολόγητο του 2017 και το «τέλος» των χάρτινων αποδείξεων.

Περισσότερα...

Παράταση τακτοποίησης ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

Έως τις 29 Ιουνίου πρέπει να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους, προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις

Περισσότερα...

Και νέα «όπλα» για τη μείωση των κόκκινων δανείων

Σε ριζικό επανασχεδιασμό της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα προχωρήσουν οι τράπεζες αμέσως μετά το stress test, με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών μείωσης των προβληματικών δανείων.

Περισσότερα...

Πότε μεταβιβάζεται ή αναστέλλεται η σύνταξη σε περιπτώσεις ποινικής καταδίκης

Σε εφαρμογή τίθεται διάταξη του νόμου 4488 που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και αφορά την καταβολή σύνταξης σε περίπτωση ποινικής καταδίκης του δικαιούχου. Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις μεταβίβασης της σύνταξης στους δικαιούχους.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να κάνουν όσοι αγοράζουν ή πουλάνε σπίτι

Πότε πρέπει να δηλωθούν τα ακίνητα στο Ε9

Tα πάνω κάτω στην κτηματαγορά και το φορολογικό τοπίο αναμένεται να φέρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Περισσότερα...

Τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν έως €2.000

Το μέγα πλήθος των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, δηλαδή εφορίες και τελωνεία, και πασχίζουν να μείνουν ζωντανοί από την επίθεση της υπερφορολόγησης αναδεικνύουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον ετήσια απολογιστική έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα...

Ποιους φόρους δεν πληρώνουν οι φορολογούμενοι

Συγκεκριμένες προτιμήσεις έχουν οι φορολογούμενοι όταν έρχεται η ώρα να εκπληρώσουν υποχρεώσεις προς τη φορολογική διοίκηση. Κάποιους φόρους τους πληρώνουν πρώτους και κάποιους δεν τους πληρώνουν γενικώς.

Περισσότερα...

Brexit και ΟΝΕ στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Αναμένεται η έγκριση της συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας

Περισσότερα...