Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

Αναλυτικά, η εγκύκλιος ορίζει πως οι μισθωτοί ασφαλισμένοι – φυσικά πρόσωπα μπορούν να πάρουν, έπειτα από αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες, 6μηνη ενημερότητα, εφόσον έχουν καταβληθεί οι απαιτητές εισφορές.

Ειδικά μάλιστα για το διάστημα από 1-1-2017 μέχρι την εκκαθάριση βάσει των εισοδημάτων του 2016, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει εντός των πρώτων μηνών του 2018, ο ασφαλισμένος θεωρείται ενήμερος εφ’ όσον έχει καταβάλει, κατ’ ελάχιστον, την κατώτατη εισφορά. Δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ θα μπορούν να έχουν ενημερότητα με 168 ευρώ τον μήνα και οι αγρότες του πρώην ΟΓΑ με 87 ευρώ. Προσοχή, για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος απαιτείται η πληρωμή του πλήρους ποσού του ειδοποιητηρίου.

Μετά τον συμψηφισμό και την οριστικοποίηση των εισφορών βάσει εισοδημάτων 2016, αν προκύπτει υποχρέωση καταβολής «έξτρα» εισφορών θα είναι απαραίτητη η καταβολή ολόκληρου του ποσού της μηνιαίας δόσης για τη χορήγηση ενημερότητας.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που το 2017 απασχολούνται και ως μισθωτοί, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι θα λαμβάνουν ενημερότητα –εφόσον δεν έχουν χρέη– χωρίς τον έλεγχο καταβολής της ελάχιστης εισφοράς. Βέβαια, η ενημερότητα θα είναι μηνιαία και ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε έγγραφο (π.χ. βεβαίωση αποδοχών ή εκκαθάριση μισθοδοσίας προηγούμενου μήνα, κ.λπ.) από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του μισθωτού και το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών.

Αλλά και στην περίπτωση που ο αιτών έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, η βεβαίωση θα είναι μηνιαία και θα χορηγείται μόνον εφόσον τηρείται η ρύθμιση.
Για τη χορήγηση ενημερότητας σε εργοδότες ακολουθείται η ισχύουσα διαδικασία.

Μέσω Διαδικτύου

Οπως συνάγεται από την εγκύκλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ επεξεργάζονται τη διαδικασία έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω Διαδικτύου με συνυπολογισμό ενδεχόμενων οφειλών στο σύνολο των προϋφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων και ανεξαρτήτως ιδιότητας (εργοδότης-αυτοαπασχολούμενοι κ.λπ.), έτσι ώστε να προκύπτει η ενιαία ασφαλιστική ενημερότητα ΕΦΚΑ.

Πηγή: Καθημερινή

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

Το τέλος των χάρτινων αποδείξεων για το αφορολόγητο

Η έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων – κάποια στιγμή μετά το Πάσχα- σημαίνει την ώρα της αλήθειας για το αφορολόγητο του 2017 και το «τέλος» των χάρτινων αποδείξεων.

Περισσότερα...

Παράταση τακτοποίησης ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών

Έως τις 29 Ιουνίου πρέπει να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους, προκειμένου να λάβουν αποζημιώσεις

Περισσότερα...

Και νέα «όπλα» για τη μείωση των κόκκινων δανείων

Σε ριζικό επανασχεδιασμό της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα προχωρήσουν οι τράπεζες αμέσως μετά το stress test, με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών μείωσης των προβληματικών δανείων.

Περισσότερα...

Πότε μεταβιβάζεται ή αναστέλλεται η σύνταξη σε περιπτώσεις ποινικής καταδίκης

Σε εφαρμογή τίθεται διάταξη του νόμου 4488 που ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 και αφορά την καταβολή σύνταξης σε περίπτωση ποινικής καταδίκης του δικαιούχου. Εγκύκλιος του ΕΦΚΑ ξεκαθαρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις μεταβίβασης της σύνταξης στους δικαιούχους.

Περισσότερα...

Τι πρέπει να κάνουν όσοι αγοράζουν ή πουλάνε σπίτι

Πότε πρέπει να δηλωθούν τα ακίνητα στο Ε9

Tα πάνω κάτω στην κτηματαγορά και το φορολογικό τοπίο αναμένεται να φέρουν οι νέες αντικειμενικές αξίες.

Περισσότερα...

Τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν έως €2.000

Το μέγα πλήθος των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, δηλαδή εφορίες και τελωνεία, και πασχίζουν να μείνουν ζωντανοί από την επίθεση της υπερφορολόγησης αναδεικνύουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον ετήσια απολογιστική έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα...

Ποιους φόρους δεν πληρώνουν οι φορολογούμενοι

Συγκεκριμένες προτιμήσεις έχουν οι φορολογούμενοι όταν έρχεται η ώρα να εκπληρώσουν υποχρεώσεις προς τη φορολογική διοίκηση. Κάποιους φόρους τους πληρώνουν πρώτους και κάποιους δεν τους πληρώνουν γενικώς.

Περισσότερα...

Brexit και ΟΝΕ στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Αναμένεται η έγκριση της συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας

Περισσότερα...