Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

Αναλυτικά, η εγκύκλιος ορίζει πως οι μισθωτοί ασφαλισμένοι – φυσικά πρόσωπα μπορούν να πάρουν, έπειτα από αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες, 6μηνη ενημερότητα, εφόσον έχουν καταβληθεί οι απαιτητές εισφορές.

Ειδικά μάλιστα για το διάστημα από 1-1-2017 μέχρι την εκκαθάριση βάσει των εισοδημάτων του 2016, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει εντός των πρώτων μηνών του 2018, ο ασφαλισμένος θεωρείται ενήμερος εφ’ όσον έχει καταβάλει, κατ’ ελάχιστον, την κατώτατη εισφορά. Δηλαδή οι ελεύθεροι επαγγελματίες του πρώην ΟΑΕΕ θα μπορούν να έχουν ενημερότητα με 168 ευρώ τον μήνα και οι αγρότες του πρώην ΟΓΑ με 87 ευρώ. Προσοχή, για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος απαιτείται η πληρωμή του πλήρους ποσού του ειδοποιητηρίου.

Μετά τον συμψηφισμό και την οριστικοποίηση των εισφορών βάσει εισοδημάτων 2016, αν προκύπτει υποχρέωση καταβολής «έξτρα» εισφορών θα είναι απαραίτητη η καταβολή ολόκληρου του ποσού της μηνιαίας δόσης για τη χορήγηση ενημερότητας.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που το 2017 απασχολούνται και ως μισθωτοί, η εγκύκλιος ξεκαθαρίζει ότι θα λαμβάνουν ενημερότητα –εφόσον δεν έχουν χρέη– χωρίς τον έλεγχο καταβολής της ελάχιστης εισφοράς. Βέβαια, η ενημερότητα θα είναι μηνιαία και ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε έγγραφο (π.χ. βεβαίωση αποδοχών ή εκκαθάριση μισθοδοσίας προηγούμενου μήνα, κ.λπ.) από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του μισθωτού και το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών.

Αλλά και στην περίπτωση που ο αιτών έχει υπαχθεί σε ρύθμιση, η βεβαίωση θα είναι μηνιαία και θα χορηγείται μόνον εφόσον τηρείται η ρύθμιση.
Για τη χορήγηση ενημερότητας σε εργοδότες ακολουθείται η ισχύουσα διαδικασία.

Μέσω Διαδικτύου

Οπως συνάγεται από την εγκύκλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ επεξεργάζονται τη διαδικασία έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω Διαδικτύου με συνυπολογισμό ενδεχόμενων οφειλών στο σύνολο των προϋφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων και ανεξαρτήτως ιδιότητας (εργοδότης-αυτοαπασχολούμενοι κ.λπ.), έτσι ώστε να προκύπτει η ενιαία ασφαλιστική ενημερότητα ΕΦΚΑ.

Πηγή: Καθημερινή

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

Δικαίωμα αποζημίωσης υπαλλήλου που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης

Δικαιούται αποζημίωση υπάλληλος που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης από ιδιωτική εταιρεία και ποια;

Πότε υπάρχει συγκατάθεση του εργοδότη στην αποχώρησή του;

Περισσότερα...

Ποιοι δικαιούνται προσωρινή σύνταξη

Σε διευκρινίσεις για το δικαίωμα υπαγωγής στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης για όσους θέλουν να συμπληρώσουν τον αναγκαίο χρόνο ώστε να βγουν στη σύνταξη προχώρησε με εγκύκλιο ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Περισσότερα...

Τι συμβαίνει με τη φορολόγηση ανέργων με βάση το τεκμαρτό εισόδημα

Του Γιώργου Λαμπίρη

Καμία αλλαγή δεν αναμένεται κατά το προσεχές χρονικό διάστημα στο καθεστώς που αφορά στη φορολόγηση πολιτών, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι άνεργοι ή περιστασιακά απασχολούμενοι, φορολογούνται με βάση το τεκμαρτό τους εισόδημα, εν αντιθέσει με τη σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά.

Περισσότερα...

Νέα εποχή e-πληρωμών φόρων

Του Σπύρου Δημητρέλη

Μέσα σε δευτερόλεπτα θα ενημερώνεται το taxisnet για τις πληρωμές φόρων που θα πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής πληρωμών φόρων απευθείας στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα...

Με προχειρότητα η διαδικασία καθορισμού των νέων αξιών

Η προχειρότητα στον σχεδιασμό του τρόπου υπολογισμού των νέων αντικειμενικών αξιών αποκαλύπτεται ξεκάθαρα τις τελευταίες ημέρες, καθώς στη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε το υπ. Οικονομικών συμμετείχε μόλις το 30%-35% του συνολικού αριθμού των πιστοποιημένων εκτιμητικών εταιρειών και φυσικών προσώπων του σχετικού κλάδου.

Περισσότερα...

Παίρνουν πίσω τις αυξήσεις στην τηλεφωνία

Προς αναστολή των αυξήσεων στα τιμολόγια κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που είχαν ανακοινώσει στα μέσα Νοεμβρίου οδεύουν οι τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών (Cosmote, Vodafone, Wind) καθώς προ ημερών υπήρξε παρέμβαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Περισσότερα...

Δηλώθηκαν 9,5 δισ. ευρώ "μαύρου χρήματος" - Πόσα εισπράχθηκαν

Του Παναγιώτη Στάθη

Μπορεί τα οικονομικά αποτελέσματα να είναι περίπου πενιχρά, αλλά τα στατιστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του προγράμματος εθελούσιας αποκάλυψης εισοδημάτων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και μετά από τρεις παρατάσεις πήρε μορφή μόνιμης ρύθμισης με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, έχουν και μια άλλη ανάγνωση:

Περισσότερα...

X. Θεοχάρης: Μείωσε τα έσοδα ο φόρος στο κρασί

Ενίσχυση της παραοικονομίας και μείωση των φορολογικών εσόδων επέφερε η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί, τονίζει σε ερώτησή του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Περισσότερα...