Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

Πλέον τα κενά και οι αρρυθμίες που είχαν παρουσιαστεί αντιμετωπίσθηκαν και το υπουργείο Οικονομικών ανοίγει βηματισμό προκειμένου να προλάβει να ολοκληρώσει το εγχείρημα για τις νέες αντικειμενικές με βάση τον αρχικό σχεδιασμό.

Ειδικότερα, σε περίπου 2.700 ζώνες της επικράτειας δεν είχαν εμφανιστεί ενδιαφερόμενοι πιστοποιημένοι εκτιμητές οι οποίοι θα προτείνουν στο υπουργείο Οικονομικών τις νέες τιμές ζώνης. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος και το αποτέλεσμά της ήταν ενθαρρυντικό αφού επελέγησαν δυο εκτιμητές για κάθε μια από τις παραπάνω ζώνες. Πλέον, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ, ορίστηκαν πιστοποιημένοι εκτιμητές και στις περίπου 10.000 ζώνες στις οποίες είναι χωρισμένη η επικράτεια. Μάλιστα, σε περίπου 7.000 ζώνες έχουν οριστεί τέσσερις εκτιμητές ανά ζώνη, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Το χρονοδιάγραμμα, έτσι, για τον ορισμό των νέων αντικειμενικών δεν αλλάζει. Οι εκτιμητές θα πρέπει έως το τέλος του τρέχοντος μήνα να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη νέα τιμή ζώνης που έχουν αναλάβει. Για τον ορισμό της νέας τιμής θα πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα πιθανά στοιχεία που υπάρχουν, όπως τα τιμήματα που αναγράφονται στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων, τις ζητούμενες τιμές για την πώληση ακινήτων, τα μισθώματα των επαγγελματικών μισθώσεων και των μισθώσεων κατοικίας, τις τιμές ακινήτων που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εμπορικές τράπεζες.

Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να επεξεργαστεί τις τιμές ζώνης που θα προτείνουν οι εκτιμητές προκειμένου να υπολογίσει τη μέση προτεινόμενη τιμή, τη διαφορά της από την υφιστάμενη τιμή ζώνης καθώς και τη διαφορά από την ανώτερη και κατώτερη προτεινόμενη τιμή. Το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου 2018 στον ορισμό των νέων τιμών ζώνης οι οποίες, βάσει του σχεδιασμού, θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Το ότι θα ισχύσουν αναδρομικά από την Πρωτοχρονιά σημαίνει ότι για όσες μεταβιβάσεις έχουν γίνει και θα γίνουν έως το τέλος Μαρτίου θα γίνει επανυπολογισμός του φόρου που αναλογεί και κατεβλήθη καθώς και ότι ο φετινός ΕΝΦΙΑ πρόκειται να υπολογιστεί με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες. Τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθούν το αργότερο έως τον Αύγουστο και ο φόρος να πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις, δηλαδή από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο.

Σε ότι αφορά τις νέες τιμές ζώνης αναμένονται τα εξής:

- αυξήσεις στις τιμές ζώνης σε ορισμένες περιοχές των αστικών κέντρων της περιφέρειας στις οποίες οι τιμές διαμορφώνονται σήμερα από 600 έως 800 ευρώ.

- μειώσεις στις λεγόμενες "ακριβές" περιοχές οι οποίες θα κυμανθούν από 10% έως και 25%, δηλαδή θα γίνει μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 15%.

- οριακές αναπροσαρμογές, προς τα πάνω ή προς τα κάτω, στις τιμές ζώνης των μεσαίων περιοχών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: capital.gr

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

Επιπλέον φόροι για χιλιάδες μισθωτούς λόγω εταιρικών Ι.Χ.

Με επιπλέον φορολογητέο εισόδημα σε είδος και συνακόλουθα με υπέρογκα ποσά επιπλέον φόρου εισοδήματος χρεώθηκαν πέρυσι κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016 χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν εταιρικά αυτοκίνητα που τους παραχώρησαν οι εργοδότες τους, για να τους διευκολύνουν στην εκτέλεση των εργασιακών καθηκόντων τους.

Περισσότερα...

Ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων

Τέσσερις διατάξεις ευνοϊκές για τους ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων αναμένεται να ισχύσουν και φέτος κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι διατάξεις αυτές αναγνωρίζουν δικαιώματα απαλλαγής ιδιοκτητών από τον φόρο εισοδήματος σε περιπτώσεις ανείσπρακτων ενοικίων, καθώς και μειώσεις στο ύψος των τελικών φορολογικών τους επιβαρύνσεων, λόγω έκπτωσης δαπανών από τα ακαθάριστα ποσά των εισπραχθέντων μισθωμάτων.

Περισσότερα...

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, υπολογιζόμενη με προοδευτική κλίμακα συντελεστών κυμαινόμενων από 2,2% έως και 10%, θα επιβληθεί φέτος με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όσους φορολογούμενους απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2017 συνολικά εισοδήματα -φορολογούμενα και απαλλασσόμενα- μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Τα φορο-πρόστιμα για αποδείξεις – "πειραγμένες" ταμειακές

Αναλυτική εγκύκλιο με τα πρόστιμα που επιβάλλει η φορολογική διοίκηση σε μια σειρά φορολογικών παραβάσεων, βάσει των αλλαγών που έγιναν στη φορολογική νομοθεσία τα τελευταία δύο χρόνια, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Περισσότερα...

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Διαθέσιμη είναι από σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2018, η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Περισσότερα...

Εισόδημα, περιουσία, τα «κλειδιά» για ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις

Το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη και η αξία ρευστοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, κινητών και ακινήτων, καθορίζουν την τελική απόφαση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα Ταμεία σε έως 120 δόσεις.

Περισσότερα...

Πότε υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και πότε χωριστή οι σύζυγοι

Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου, υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους στα οποία ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές που αναλογούν υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα καθενός συζύγου.

Περισσότερα...

Σχέδια για αύξηση των δόσεων για το φόρο κληρονομιάς

Κατά 85% αυξήθηκαν οι αποποιήσεις κληρονομιών τα τελευταία χρόνια

Το υπουργείο Οικονομικών, κάνει σχέδια για αύξηση του αριθμού των δόσεων εξόφλησης του φόρου κληρονομιάς, ως ανάχωμα στο κύμα των αποποιήσεων κληρονομιών που μεγαλώνει συνεχώς.

Περισσότερα...