Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

To γεγονός αυτό αναμένεται να επιφέρει καθυστερήσεις και ως προς το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη υποβολής τους, είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια του 2017, η ηλεκτρονική υποβολή των εισοδημάτων – φόρων, ξεκίνησε να λειτουργεί εμπρόθεσμα στις 22 Φεβρουρίου και με καταληκτική προθεσμία την 31η Μαρτίου, μετά την έκδοση της σχετικης ΠΟΛ 1025/2017, κάτι τέτοιο φέτος δεν αναμένεται να συμβεί στην ώρα του, γεγονός το οποίο επισημαίνει στα Φορολογικά Νέα ο φοροτεχνικός, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Εάν κάποιος φοροτεχνικός επιθυμεί να ανεβάσει ηλεκτρονικά τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων και τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί δεν θα μπορέσει να το κάνει.

Το γεγονός αυτό έχει αντίκτυπο και στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθότι αποτελεί προϋπόθεση να έχει προηγηθεί η κατάθεση στο Taxis, των παραπάνω στοιχείων», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Χριστόπουλος.

Επισημαίνουμε ότι με βάση τα όσα προβλέπει η ελληνική φορολογική νομοθεσία είναι απαραίτητη η διασταύρωση και η προσυμπλήρωση κατά περίπτωση των εισοδημάτων που δηλώνονται, καθώς και των φόρων που παρακρατούνται στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με εκείνα που αναγράφονται στις βεβαιώσεις αποδοχών από μισθωτές υπηρεσίες, στις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριοτητα και στις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα και τόκους.

Επίσης, με βάση τις συγκεκριμένες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τροποποιητικές δηλώσεις στη Δ.Ο.Υ., στην οποία ανήκουν.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εργασία, η οποία θα δυσχεράνει το έργο των φοροτεχνικών, οι οποίοι επιθυμούν να ανεβάσουν στο σύστημα όλους τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί το 2017 από τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και τις βεβαιώσεις των μισθωτών για να προσυμπληρωθούν στο έντυπο», συμπληρώνει ο Γιώργος Χριστόπουλος.

Η απάντηση της ΑΑΔΕ

Ο ίδιος αναφέρει ότι σε σχετικό ερώτημα που υπέβαλαν οι φοροτεχνικοί προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, αναφέρθηκε ότι αυτή τη στιγμή εμφανίζονται βασικές δυσκολίες ως προς την ενεργοποίηση της πλατφόρμας, με την ΑΑΔΕ να δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει για την ενεργοποίησή της το συντομότερο δυνατόν

Πηγή: Φορολογικά Νέα

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

Επιπλέον φόροι για χιλιάδες μισθωτούς λόγω εταιρικών Ι.Χ.

Με επιπλέον φορολογητέο εισόδημα σε είδος και συνακόλουθα με υπέρογκα ποσά επιπλέον φόρου εισοδήματος χρεώθηκαν πέρυσι κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016 χιλιάδες μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα μόνο και μόνο επειδή χρησιμοποίησαν εταιρικά αυτοκίνητα που τους παραχώρησαν οι εργοδότες τους, για να τους διευκολύνουν στην εκτέλεση των εργασιακών καθηκόντων τους.

Περισσότερα...

Ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων

Τέσσερις διατάξεις ευνοϊκές για τους ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων αναμένεται να ισχύσουν και φέτος κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Οι διατάξεις αυτές αναγνωρίζουν δικαιώματα απαλλαγής ιδιοκτητών από τον φόρο εισοδήματος σε περιπτώσεις ανείσπρακτων ενοικίων, καθώς και μειώσεις στο ύψος των τελικών φορολογικών τους επιβαρύνσεων, λόγω έκπτωσης δαπανών από τα ακαθάριστα ποσά των εισπραχθέντων μισθωμάτων.

Περισσότερα...

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν φέτος ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης, υπολογιζόμενη με προοδευτική κλίμακα συντελεστών κυμαινόμενων από 2,2% έως και 10%, θα επιβληθεί φέτος με την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όσους φορολογούμενους απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2017 συνολικά εισοδήματα -φορολογούμενα και απαλλασσόμενα- μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Τα φορο-πρόστιμα για αποδείξεις – "πειραγμένες" ταμειακές

Αναλυτική εγκύκλιο με τα πρόστιμα που επιβάλλει η φορολογική διοίκηση σε μια σειρά φορολογικών παραβάσεων, βάσει των αλλαγών που έγιναν στη φορολογική νομοθεσία τα τελευταία δύο χρόνια, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Περισσότερα...

Άνοιξε η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Διαθέσιμη είναι από σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2018, η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Περισσότερα...

Εισόδημα, περιουσία, τα «κλειδιά» για ρύθμιση χρεών έως 120 δόσεις

Το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη και η αξία ρευστοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, κινητών και ακινήτων, καθορίζουν την τελική απόφαση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα Ταμεία σε έως 120 δόσεις.

Περισσότερα...

Πότε υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και πότε χωριστή οι σύζυγοι

Οι σύζυγοι, κατά τη διάρκεια του γάμου, υποχρεούνται να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους στα οποία ο φόρος, τα τέλη και οι εισφορές που αναλογούν υπολογίζονται χωριστά στο εισόδημα καθενός συζύγου.

Περισσότερα...

Σχέδια για αύξηση των δόσεων για το φόρο κληρονομιάς

Κατά 85% αυξήθηκαν οι αποποιήσεις κληρονομιών τα τελευταία χρόνια

Το υπουργείο Οικονομικών, κάνει σχέδια για αύξηση του αριθμού των δόσεων εξόφλησης του φόρου κληρονομιάς, ως ανάχωμα στο κύμα των αποποιήσεων κληρονομιών που μεγαλώνει συνεχώς.

Περισσότερα...