Λογιστικές Υπηρεσίες

e1 2014

Λογιστική παρακολούθηση, ενημέρωση & έλεγχος βιβλίων επιχειρήσεων, oργάνωση & επίβλεψη λογιστηρίου, σύσταση εταιρείας, cash flow, φοροτεχνικές υπηρεσίες, υποβολή φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος, υπηρεσίες μισθοδοσίας
Περισσότερα...

Νομικές Υπηρεσίες

Ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό δίκαιο, ιατρική ευθύνη, κατασχέσεις, αποζημειώσεις, ρύθμιση οφελών, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ποινικό δίκαιο, οικογενειακό δίκαιο, διαζύγια, διατροφές, επιμέλεια ανηλίκων
Περισσότερα...

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

consultants-03

ΕΣΠΑ, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Μέτρηση επιχειρησιακής απόδοσης, Μελέτες Σκοπιμότητας Βιωσιμότητας, Επιχειρηματικά Σχέδια, Ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης (ISO, ΕΛΟΤ κλπ), Εκπαιδευτικά Σεμινάρια, Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας
Περισσότερα...

Ηδη, οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ το 2018 δεν θα ξεπεράσει το 2%, έναντι πρόβλεψης για 2,5% στον προϋπολογισμό του 2018. Μια εξέλιξη του ΑΕΠ επί το δυσμενέστερο ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τα δημοσιονομικά μεγέθη, ενισχύοντας τις θέσεις του ΔΝΤ υπέρ της επίσπευσης της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2019, αντί του 2020, αν και τα υπερπλεονάσματα των δύο τελευταίων χρόνων αποτελούν αντεπιχείρημα για κάτι τέτοιο.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η ανάκαμψη δείχνει ασθενική και δεν φαίνεται να οδηγεί σύντομα στην αλλαγή σελίδας, που είχε ανάγκη η οικονομία ύστερα από τη δραματική υποχώρηση του ΑΕΠ από το 2008 κατά πάνω από 25%, προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης και τα εισοδήματα.

Ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ κατά 1,4% το 2017 είναι ο μισός από αυτόν που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2017 (2,7%).

Αναιμική κατανάλωση

Οι οικονομολόγοι προβληματίζονται κυρίως για την πορεία της κατανάλωσης. Η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 1% το δ΄ τρίμηνο, παρά τη χορήγηση του κοινωνικού επιδόματος τον Δεκέμβριο και συνολικά το 2018 αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%.

«Είναι μια ανάκαμψη που χαρακτηρίζεται κυρίως από την ασθενική ιδιωτική κατανάλωση (+0,1% στο σύνολο του έτους), ενώ η αύξηση των επενδύσεων κατά 9,6% βασικά προέρχεται από τις μεταφορές και σχετίζεται με τον τουρισμό και τα logistics», λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΣΕΒ Μιχάλης Μασουράκης. «Οι επενδύσεις σε κατοικίες είναι αρνητικές (-8,8%) όπως και στις λοιπές κατασκευές (-4,5%). Εκπληξη αποτέλεσε ο μηχανολογικός εξοπλισμός, που αυξήθηκε κατά 21% το δ΄ τρίμηνο, αν και κατά μέσον όρο ο ρυθμός ήταν 5,2%. Εξακολουθεί να ισχύει ότι οι εξαγωγές πάνε καλά, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης, αλλά οι εισαγωγές είναι αυξημένες. Πρόκειται για μια ανισόρροπη και ασθενική ανάκαμψη που δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει αρκετά εισοδήματα και απασχόληση, ώστε να ενισχύσουν την ιδιωτική κατανάλωση».

O Νίκος Βέττας, γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, σημειώνει πως «πέρασε λίγο “ελαφρά” ότι τελικά τον στόχο για ανάπτυξη 2,7% τον πετύχαμε μόνο κατά το ήμισυ. Αυτό όμως μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις απασχόλησης, ενώ έχει αρνητική επίπτωση στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων». Επιπλέον, ο κ Βέττας επισημαίνει την υστέρηση σε σχέση με τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη. «Κανονικά», λέει, «μια χώρα που ανακάμπτει θα έπρεπε να είναι στην κορυφή των επιδόσεων, και εμείς είμαστε από τις τελευταίες».

Αδιέξοδη πολιτική

Εξάλλου, ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας και η τομεάρχης Οικονομίας Ντόρα Μπακογιάννη σχολιάζοντας τα στοιχεία για το ΑΕΠ ανέφεραν: «Η Ελλάδα είναι σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις η μοναδική παγκοσμίως αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη την τελευταία τριετία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει οδηγήσει στη διεύρυνση του αναπτυξιακού χάσματος με την υπόλοιπη Eυρώπη».

«Για να αναστραφεί αυτή η πορεία, απαιτείται μια διαφορετική οικονομική πολιτική, με βασικούς άξονες την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων, την αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Πηγή: Καθημερινή

Επικαιρότητα - Τελευταίες ειδήσεις

Συνάντηση επιχειρήσεων Ελλάδας-Σερβίας με στόχο τη συνεργασία

Στο φόρουμ συμμετέχουν 150 ελληνικές επιχειρήσεις και 70 σερβικές

Περισσότερα...

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι για αποδείξεις το Πάσχα

Ζεσταίνουν τις μηχανές στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τους ελέγχους της πασχαλινής περιόδου.

Περισσότερα...

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη 22 Μαρτίου έχουν οι εκτιμητές ακινήτων προκειμένου να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης.

Περισσότερα...

Εφορία: Πόσοι χρωστούν και πόσα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν στους φορολογούμενους που έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια λόγω της υπερφορολόγησης. Περίπου ένας στους δυο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, ενώ περίπου 800.000 φορολογούμενοι ζουν κάθε μήνα με τον βραχνά της ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση παλαιότερων οφειλών.

Περισσότερα...

«Κούρεμα» έως 95% προτείνουν στους οφειλέτες οι τράπεζες

Τελευταία ευκαιρία για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με «κούρεμα» που φθάνει έως και το 95% της βασικής οφειλής έχουν όσοι δανειολήπτες γίνονται αποδέκτες των επιστολών που στέλνουν μαζικά οι τράπεζες ενόψει της πώλησης μεγάλων πακέτων κόκκινων δανείων.

Περισσότερα...

Υποτονικός ο πληθωρισμός σε Ελλάδα και Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Στο 0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2018, ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το 0,2% του Ιανουαρίου, αλλά πάντως υποτονικός. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,4%.

Περισσότερα...

Φόροι και πρόστιμα 919 εκατ. ευρώ από τις τρεις λίστες μεγαλοκαταθετών

Στα 919 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά των φόρων και των προστίμων που έχουν καταλογίσει οι φορολογικές αρχές στους ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μόλις στο 5% των υποθέσεων που περιλαμβάνονται σε τρεις λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού.

Περισσότερα...

Η Cosco ταράζει τα νερά και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

Το 2015 υπουργός Εσωτερικών ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης. Στη συζήτηση για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά, όταν ειπώθηκε ότι κέρδισε πολλά η χώρα, άφησε άφωνους όσους παρακολουθούσαν, με την απάντηση που έδωσε: «Ούτε μία ελληνική βίδα δεν μπήκε όταν χρειάσθηκε να αλλάξει κάτι στις εγκαταστάσεις του προβλήτα που έχουν πάρει. Ολα τα φέρνουν από την Κίνα!».

Περισσότερα...