Εκτύπωση

Την Πέμπτη οι προκηρύξεις για τα 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση του Υποικ, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 14:30, στον 3ο όροφο του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Νίκης 5-7), ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής, η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα και ο Ειδικός Γραμματέας ΕΚΤ Γιώργος Ιωαννίδης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη δημοσίευση των προσκλήσεων για τις τέσσερις νέες δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Εκτύπωση

Τι προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος - Όλο το προσχέδιο

Με τις φοροαπαλλαγές ως πρώτη δύναμη πυρός και αποδυναμωμένο το μέχρι σήμερα ισχυρότερο όπλο των απευθείας κεφαλαιακών ενισχύσεων, οδεύει προς διαβούλευση και κατάθεση στη Βουλή ο πρώτος αναπτυξιακός νόμος που φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτύπωση

Πώς και σε ποιους θα μοιραστούν τα 6,75 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ

Προκηρύσσονται την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου οι πρώτες τέσσερις κοινοτικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση ακόμη και κατά 100% μικρομεσαίων και τουριστικών επιχειρηματιών, αλλά και πτυχιούχων ανέργων που θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά.Την εξαγγελία αυτή κάνει με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Εκτύπωση

ΥΠΟΙΚ: Η απορρρόφηση του ΕΣΠΑ θα υπερβεί το 100%

Το ποσοστό απορρόφησης της κονοτικής συνδομής για τα έργα του ΕΣΠΑ θα υπερβεί το 100% σε όλα τα προγράμματα, υπογραμμίζει το υπουργείο Οικονομίας απαντώντας με στοιχεία στον χαρακτηρισμό "Greek Statistics" που χρησιμοποιήθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και από δημοσίευμα εφημερίδας.

Εκτύπωση

Τις επόμενες μέρες οι πρώτες προσκλήσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία των προσκλήσεων των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που θα εκδοθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.