Εκτύπωση

Εφορία: Πόσοι χρωστούν και πόσα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν στους φορολογούμενους που έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια λόγω της υπερφορολόγησης. Περίπου ένας στους δυο φορολογούμενους έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, ενώ περίπου 800.000 φορολογούμενοι ζουν κάθε μήνα με τον βραχνά της ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση παλαιότερων οφειλών.

Εκτύπωση

«Κούρεμα» έως 95% προτείνουν στους οφειλέτες οι τράπεζες

Τελευταία ευκαιρία για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους με «κούρεμα» που φθάνει έως και το 95% της βασικής οφειλής έχουν όσοι δανειολήπτες γίνονται αποδέκτες των επιστολών που στέλνουν μαζικά οι τράπεζες ενόψει της πώλησης μεγάλων πακέτων κόκκινων δανείων.

Εκτύπωση

Υποτονικός ο πληθωρισμός σε Ελλάδα και Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Στο 0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Φεβρουάριο του 2018, ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το 0,2% του Ιανουαρίου, αλλά πάντως υποτονικός. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,4%.

Εκτύπωση

Φόροι και πρόστιμα 919 εκατ. ευρώ από τις τρεις λίστες μεγαλοκαταθετών

Στα 919 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά των φόρων και των προστίμων που έχουν καταλογίσει οι φορολογικές αρχές στους ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής μόλις στο 5% των υποθέσεων που περιλαμβάνονται σε τρεις λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού.

Εκτύπωση

Η Cosco ταράζει τα νερά και στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος

Το 2015 υπουργός Εσωτερικών ήταν ο κ. Νίκος Βούτσης. Στη συζήτηση για την επένδυση της Cosco στον Πειραιά, όταν ειπώθηκε ότι κέρδισε πολλά η χώρα, άφησε άφωνους όσους παρακολουθούσαν, με την απάντηση που έδωσε: «Ούτε μία ελληνική βίδα δεν μπήκε όταν χρειάσθηκε να αλλάξει κάτι στις εγκαταστάσεις του προβλήτα που έχουν πάρει. Ολα τα φέρνουν από την Κίνα!».

Εκτύπωση

Κλωστές: Ανεβάζουν τις εξαγωγές τους οι ελληνικές εταιρείες

Η αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται κατά την τελευταία διετία στο εξωτερικό για τα προϊόντα των εγχώριων κλωστοϋφαντουργικών επιχειρήσεων αφήνει χαραμάδες αισιοδοξίας για το μέλλον του κλάδου στην Ελλάδα, με παράγοντες της αγοράς να υποστηρίζουν πως κάτω από προϋποθέσεις η κλωστοϋφαντουργία μπορεί να παίξει εκ νέου σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εκτύπωση

Με ασθενική ανάκαμψη βγαίνει από το μνημόνιο η Ελλάδα

Κατά 1,4% αυξήθηκε το ΑΕΠ το 2017, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύθηκαν χθες, διαψεύδοντας τις μέχρι πρότινος εκτιμήσεις κυβέρνησης και θεσμών για ανάπτυξη 1,6% και γεννώντας ανησυχίες για τις εξελίξεις στο μέλλον, ενόψει της εξόδου από το μνημόνιο.